Tietosuojaseloste

Asiakkaidemme tietosuoja on meille tärkeä asia.

Tarvitsemme tietojasi voidaksemme sopia kanssasi kaupan ehdoista, toimittaaksemme Sinulle tilaamiasi tuotteita ja palveluja, viestiäksemme Sinulle nykyisistä ja uusista tuotteista ja palveluista, sekä tietysti myös laskutusta varten.

Asiakasrekisteriimme keräämme seuraavat henkilötiedot: nimi, toimitusosoitteet, laskutusosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, veneen ja moottorin sarjanumerot sekä veneen rekisterinumero. Veneen tilauksen yhteydessä tarvitsemme myös henkilötunnuksen, jos haluat meidän auttavan veneen rekisteröinnissä, vakuuttamisessa tai kaupan rahoittamisessa. Nimi- ja yhteystiedot saamme yleensä Sinulta itseltäsi tapaamisen yhteydessä (esimerkiksi venemessuilla), Marinon kotisivujen kautta, sähköpostilla tai puhelimitse. Tietojen antamisen yhteydessä voit antaa meille erikseen luvan olla Sinuun yhteydessä sähköisten kanavien välityksellä.

Ostamasi veneen moottoritoimittaja tarvitsee moottorin takuukäsittelyä varten nimi- ja osoitetietosi sekä moottorin sarjanumeron, joten luovutamme ne moottoritoimittajalle. Jos haluat meidän hoitavan veneen rekisteröinnin puolestasi, luovutamme nimi- ja osoitetietosi, henkilötunnuksesi sekä veneen ja moottorin tiedot rekisteröintiä hoitavalle Trafin valtuuttamalle yhteistyökumppanillemme ja tämän kautta edelleen rekisteröintiviranomaiselle (Trafi). Jos hankit kauttamme veneelle vakuutuksen tai rahoitusta, välitämme tietosi vakuutus- tai rahoitusyhtiölle. Muuten emme anna tietojasi minnekään.

Säilytämme tietosi huolellisesti omilla tietokoneillamme, kirjanpitopalvelussa sekä sähköpostipalvelussa. Lisäksi tietoja (mm. veneiden huoltohistoria) säilytetään paperiarkistoissa. Tietoja käyttää vain oma henkilöstömme ja kirjanpidon osalta tilitoimistomme.

Omat tietokoneemme ja muut tietovarastomme sijaitsevat turvallisissa lukituissa tiloissa. Tietojärjestelmät on suojattu tietoturvaohjelmistoin ja säännöllisesti vaihdettavin salasanoin. Käyttämämme ulkoiset pilvipalvelut ovat tunnettujen ja luotettavien toimittajien turvallisesti tarjoamia. Jos kaikista turvatoimista huolimatta joutuisimme tietomurron kohteeksi, olemme EU:n tietosuoja-asetuksen edellyttämällä tavalla välittömästi yhteydessä viranomaisiin.

Huomaathan, että jos viestit kanssamme Marinon Facebook-sivun (@Marinoofficial) tai Facebook Messenger -palvelun kautta, asioit silloin myös Facebookin kanssa, emmekä silloin ole vastuussa Facebookille antamistasi tiedoista.

Venekaupassa kaupan tekeminen kestää usein oman aikansa, joten säilytämme tietosi 24 kk siitä, kun olet ottanut meihin yhteyttä. Samoin säilytämme tietosi 24 kk veneen säilytys- ja huoltosopimuksen päättymisestä. Jos olet antanut erikseen luvan lähettää markkinointimateriaalia, säilytämme tiedot kunnes peruutat luvan. Niiltä osin kuin antamasi henkilötiedot ovat osa kirjanpitoaineistoja, joudumme joka tapauksessa säilyttämään niitä kirjanpitolain mukaisesti kuusi vuotta.

Veneet – erityisesti Marinon valmistamat – ovat pitkäikäisiä tuotteita, ja haluamme pitää asiakkaistamme hyvää huolta. Jos olet ostanut meiltä veneen, säilytämme tietosi ja veneen tiedot 60 vuotta. Näin varmistamme, että voimme kaikissa tilanteissa huolehtia veneesi pysymisestä ajan ja veneilyturvallisuuden vaatimusten mukaisena.

Jos haluat nähdä, mitä tietoja meillä Sinusta on, tai käyttää muita EU:n tietosuoja-asetuksen Sinulle antamia oikeuksia tietojen korjaamiseen, poistamiseen tai niiden käytön rajoittamiseen, ota yhteyttä sähköpostitse: marino@marino.fi.

Arvontojen säännöt Facebook